Thummerer Pince, Noszvaj
Szérűskert Vendégház, Szarvaskő
34 000 Ft-tól (1 éj, 2 fő részére)
Az úticél és környéke
egy helyen!
Thummerer Pince elérhetősége: |
|
---|---|
Noszvaj, Szomolyai út 2101/3.Útvonal » | |
+36 20 ... Mutat | |
info@ ... Mutat |
Családi vállalkozásunk 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 100 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítjük borainkat, pezsgőinket, pálinkáinkat.
A 2000 m2-es, egykori uradalmi pincét több mint 100 évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe, melyet 2004-ben egy új 2200 m2-es tufakőbe vájt pincerendszerrel bővíttettünk ki. A kiegyenlített klímájú pince ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez. A technológia minden évben kiegészül a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatunkra, de a szőlészetünkre is vonatkozik.
A pincelátogatás során a vendégeknek lehetősége nyílik betekintést nyerni a 4200 m2-es, tufába vájt pincerendszer mindennapos életébe, amely alatt végigsétálhatnak a pince valamennyi ágán, látva a hagyományos fahordós és palackos érlelő részt és a modern technológiai rozsdamentes acéltartályokat is. A séta után a hangulatos kóstolótermekben 6 fajta bor kóstolását kínáljuk a választott programnak megfelelően különböző ételekkel. A kommentált borkóstoló alatt megismerkedhetnek a kóstolás rejtelmeivel és technikájával, valamint az borok és ételek harmonizálásával.
Érezzen rá a bor ízére, mely onnantól izgalmas témává válik, amit megéri újból és újból felfedezni. Borkóstolós programjaink során nem csak az ízlelő-rendszerünket örvendeztetjük meg, hanem egy kicsit a lelkünket is kényeztetjük; a bor élvezete felüdülés a hétköznapok stresszéből. Ha szívesen fogyaszt bort és valamennyire kiismeri magát a fehér és vörösborok között, de néha nem érez rá az „igazi ízre”, a különböző aromákat és illatokat nem igazán tudja besorolni és leírni, mert hiányoznak a szavak hozzá; semmi baj. A legtöbb ember így van ezzel. Akinek kedve van egy kicsit többet megtudni a borokról, azok készítéséről, kóstolásukról – szívesen látjuk borkóstolós programjainkon.
Hirdetés